Білоцерківці піклуються про переселенців

21 червня в парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка проведено захід у рамках виконання проекту «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні». Сім’ї з числа внутрішньопереміщених осіб мали можливість познайомитися з Червоним Хрестом і між собою.

Більше двох десятків дітей розважались на атракціонах, отримали подарунки, ласували солодащами та морозивом. Волонтери Червоного Хреста грали з дітками в цікаві ігри. Батьки мали можливість поспілкуватися між собою, обговорити спільні проблеми та шляхи їх вирішення.

Основною метою проекту є зменшення негативних наслідків процесу переміщення на жінок, дітей і родини в Україні. Це буде досягнуте завдяки фокусуванню на наступному:

  • продовження процесу посилення потенціалу ТЧХУ у наданні якісної психосоціальної підтримки найвразливішим категоріям населення шляхом навчання персоналу та волонтерів з пілотних областей;
  • підвищення рівня знань щодо дитячого соціального добробуту та надання опікунам базових знань щодо цього;
  • психологічна підтримка для жінок та дітей з числа ВПО за допомогою консультацій, створення груп самодопомоги та соціальна робота з дітьми (арт-терапія, розповідь історій, екскурсії, ігри, соціальні мережі та контакти, театри, заняття тощо), що дозволяє їм впоратися з втратою та/або переміщення і будувати свої соціальні навички в іншому середовищі;
  • психологічна підтримка жінок і дітей серед репатріантів за допомогою консультацій, створення груп самодопомоги та соціальна робота з метою підвищення рівня їх довіри, покращення фізичного і психічного благополуччя і повернення до нормальної, повсякденної діяльності в післякризовий період.