Молодіжний табір Червоного Хреста стартував

27 липня в селі Конопівка на Тернопільщині розпочав роботу молодіжний літній табір Товариства Червоного Хреста України. Для участі в заході прибули понад 60 волонтерів організації, які представляють усі області держави.

На церемонії відкриття до волонтерів звернулися представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Національного комітету ТЧХУ та представники Тернопілької обласної організації Товариства. Вони наголосили на важливості даного заходу та ознайомили присутніх з планом роботи на найближчі 5 днів, що триватиме табір.

Наступний день почався з захоплюючого квесту “Як добре я знаю рух, частиною якого я є”. Волонтери об’єдналися в команди та кілька годин поспіль виконували різного роду завдання, котрі мали на меті перевірити знання молоддю історії, основоположних принципів і структури червонохресного руху, змісту Женевських конвенцій, навичок домедичної допомоги тощо.

Зазначимо, що перемогу в квесті здобула команда, у складі якої була білоцерківська волонтерка Вероніка Котлинська.

Після цього представники Молодіжної комісії Юлія Олефіренко та Олена Ковальова презентували звіт про свою роботу в Євразійській молодіжній комісії та обговорили з волонтерами пріоритетні напрямки роботи молоді даного регіону.

Наступним пунктом порядку денного було узгодження змін до Положення про Молодіжну комісію ТЧХУ. Лідери кластерів відзвітували про підсумки своєї роботи за перше півріччя 2016 року. Найактивнішою організацією по роботі з молоддю в центральному кластері вкотре було визнано білоцерківську.

Перший робочий день табору завершився відпрацюванням навичок надання першої допомоги на воді, яке провів волонтер з Білої Церкви Олександр Мацюченко.

Ввечері всі учасники відчували не лише приємну втому, а й наповнення новими знаннями та позитивними емоціями, що й було на меті в організаторів заходу.