У Києві стартувала VI Національна молодіжна Асамблея

25 листопада в Києві відбулося офіційне відкриття VI Національної молодіжної Асамблеї Товариства Червоного Хреста України. Білу Церкву на з’їзді представляють Олександр Мацюченко та Тетяна Височанська.

Проте програма заходу стартувала днем раніше. Тоді до готелю, де розташувалися червонохрестівці, прибули делегати з усіх областей України. Свою роботу вони розпочали зі знайомства та ігор за методикою “Молодь як агенти змін”.

Початок другого дня Асамлеї запам’ятається учасникам урочистою церемонію відкриття. З вітальним словом до молоді звернулися делегати МКЧХ Рафаелло Мюллер і Горхмаз Гусейнов, генеральний директор НК ТЧХУ Алла Хабарова, молодіжний координатор НК ТЧХУ Анатолій Лашко та голова молодіжної комісії ТЧХУ Юлія Олефіренко. Всі вони високо оцінили прогрес молодіжного руху Червоного Хреста в України останніх років та висловили свою підтримку.

Далі заслухали річні звіти регіональних лідерів молодіжної комісії ТЧХУ, виділивши основні проблеми та досягнення.

Чи не найґрунтовнішою доповіддю дня став виступ керівника організаційно-методичного відділу НК ТЧХУ Леоніда Бутевича, який ознайомив присутніх з правовим статусом і засадами діяльності Товариства.

Про міжнародне гуманітарне право розповіли Євгенія Лук’янченко з НК ТЧХУ та волонтер Червоного Хреста Фінляндії.

Наостанок дня, представники МКЧХ провели досить емоційні практичні заняття з концепції безпечнішого доступу.

Слідкуйте за новинами, вже завтра – найвідповідальніший день Асамблеї, адже молодь має обрати своїх регіональних лідерів.