Ніна Василівна: “Головне, щоб був мир”

Ми продовжуємо знайомити вас з людьми, якими опікується Червоний Хрест.

Днями наші волонтери побували в гостях у Ніни Василівни:

– Народилась я 15 грудня 1929 року (84 роки) в місті Біла Церква, пережила голодомор в 1932-1933, та 1947 роках, згодом почалася війна в 1941 році, її я також пережила. Закінчила 4 класи і в серпні окупували Білу Церкву… життя тяжке у фашистській неволі, але ми пережили, батько воював в 1945, був інвалідом Великої Вітчизняної Війни, була велика радість коли він повернувся, в 1950 році закінчила Педагогічне училище і вступила і Київський педінститут іноземних мов. Працювала в Львівські області 2 роки, а області педагогіки пропрацювала 40 років.

– Які нагороди отримали?

– Відмінник народної освіти, учасник ВВВ, медаль за 60 років Перемоги, Медаль ветерана праці України і Радянського Союзу.

– Що б ви побажали сучасникам?

– Щоб ніколи не бачили голодомору, війни, ніколи не чули як свистять німецькі гармати над головами, щоб не ловили на вулиці (як нас в дитинстві) і не забирали в рабство, щоб був мир, любов, достаток і щоб був хліб, якого нам так не вистачало в період війни, щоб була гідна заробітна плата, безкоштовне навчання та лікування, щаслива і любляча сім’я, щоб молодь була багата і був захист від держави.