Зустріч координаторів напрямків Центру волонтаріату

Сьогодні відбулася робоча зустріч координаторів напрямків Центру волонтаріату Білоцерківької міської організації Товариства Червоного Хреста України. Основна мета зустрічі – вдосконалення волонтерського менеджменту в середені кожного напрямку та розробка стратегічних планів Центру волонтаріату.

ДОЛУЧАЙТЕСЬ! ДОПОМОГАТИ ЛЕГКО!

Напрями діяльності центру волонтеріату:

Психосоціальна підтримка

Координатор: Діана Бараєва, 093-390-30-35

Ми надаємо психосоціальну підтримку людям, які її потребують, а саме внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим військовослужбовцям, їх сім’ям та іншим громадянам, які потребують даної підтримки.

Мета: допомогти учасникам швидше соціалізуватись в новому середовищі, набути впевненості в собі, налагодити фізичне і психічне благополуччя і повернутись до нормальної, повсякденної діяльності після кризових подій.

Основні заходи: Психосоціальна підтримка надається у форматі груп взаємодопомоги, арт-занять, тренінгів для дітей, сімейних заходів та активних заходів для дітей та дорослих на природі.

Екологічне виховання

Координатор: Анна Пахомова, 097-649-33-17

Виховання екологічної свідомості населення захищає природні ресурси планети від зникнення та нищення.

Мета: Підвищити екологічну свідомість населення.

Основні заходи: волонтерські прибирання, акції щодо розподільчого збору сміття, посадка дерев та кущів, екологічні уроки та майстер-класи, еко-екскурсії на завод переробки сміття, «екофронт».

Популяризація здорового способу життя, профілактика небезпечних захворювань (ВІЛ/ СНІД, ТБ). Пропаганда безоплатного донорства

Координатор: Єлизавета Норміровська, ‎050-739-15-10

Пропаганда здорового способу життя, яка знизить ризик захоплення шкідливими звичками; популяризація безоплатного донорства підвищує свідому турботу людей один про одного. Спрямування молоді на поведінку більш безпечну в плані захищеності від ВІЛ.

Мета: Залучати молодь до здорового способу життя, заохочувати до безоплатного донорства. Зниження захворюваності на ВІЛ-інфекцію.

Основні заходи: Інформаційно-просвітницька діяльність щодо здорового способу життя та безоплатного донорства, антиреклама шкідливих звичок, масові спортивні або оздоровчі заходи, масові заходи до міжнародного Дня донора. Інформаційні і масові заходи напрвлені на профілактику ВІЛ-інфекції.

Робота з дорослими та з дітьми з особливими потребами

Координатор: Ніка Котлинська, 067-869-69-85

Люди з особливими потребами зазвичай потребують додаткової уваги та турботи з боку суспільства.

Мета: Допомогти людям з особливими потребам відчути себе повноцінними членами суспільства.

Основні заходи: візити в Центри реабілітації, співпраця з відомчими службами цієї сфери, різнопланова адресна допомога людям.

Робота з дітьми в дитячих будинках

Координатор: Таміла Бєлоусова, ‎097-161-40-52

Діти в дитячих будинках завжди раді спілкуванню з волонтерами, які готують для них розвиваючі програми та заняття.

Мета: Забезпечити співпрацю із дитячими будинками, сприяти розвиткові творчих та інтелектуальних здібностей дітей, посилено забезпечувати їм цікаве дозвілля.

Основні заходи: заняття з дітьми в дитбудинках, екскурсії, залучення їх до соціальних активностей, постановка казок та флешмобів для дітей.

Зоозахист

Координатор: Наталія Дорошенко, ‎096-551-23-13

Кількість безпритульних тварин в Україні давно стала такою, що це перетворилось на проблему та часто породжує суспільні конфлікти.

Мета: Пропаганда гуманного ставлення до тварин та сприяння зменшенню популяції безпритульних тварин.

Основні заходи: допомога у зборі благодійних коштів, участь у масових тематичних акціях, інформаційні заходи, співпраця з відомчими службами та громадськими організаціями цієї сфери та проведення акцій до Дня захисту тварин.

Навчання населення першій допомозі, робота загону швидкого реагування

Координатор: Володимир Мухін, 050-834-61-11

Інформування суспільства щодо основ надання першої допомоги, яке є дуже актуальним, адже такі знання допомагають рятувати життя. Робота загону швидкого реагування завжди потрібна на масових заходах різного масштабу.

Мета: Сприяти підвищенню якості знань та навичок населення щодо надання першої допомоги; забезпечити якісне надання першої допомоги під час масових заходів; надання допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

Основні заходи: навчання населення наданню першої допомоги, просвітницька діяльність з питань Міжнародного Гуманітарного Права та дій при надзвичайних ситуаціях, чергування на масових заходах, реагування на надзвичайні ситуації

Благодійні ініціативи та популяризація волонтерства

Координатор: Вікторія Бірюкова, 096-111-29-62

Залучення населення до благодійної діяльності допомагає вирішувати нагальні соціальні проблеми людей.

Мета: Залучати до благодійності населення, популяризація волонтерства.

Основні заходи: школа соціальних акцій, організація благодійних акцій, збір благодійних коштів.