Марка Червоного Хреста – це милосердя до ближніх

Життя настійливо переконує, що тільки брати від нього – згубно для нас самих. Незрівнянно більша радість – це радість віддавати.

Проте одній людині найчастіше не під силу надати кожному, хто потребує, посильну допомогу. Спільними зусиллями робити це куди легше й, що найголовніше – ефективніше. Як саме? – запитаєте. Довірте бодай найменшу дещицю вашого часу, зусиль чи коштів, що їх вирішили пожертвувати на справи милосердя, найстарішій на теренах України, наймасовішій гуманітарній організації – Товариству Червоного Хреста України, що проголосила справу милосердя до знедолених метою і завданням своєї статутної діяльності.

Не перелічити усіх форм роботи червонохрестівців, котрі завжди напоготові простягнути руку допомоги знедоленим. Люди, що пов*язали долю з Червоним Хрестом, наділені унікальною чутливістю до чужого болю. Та й навіть якщо б ми керувалися не шляхетними намірами, а суто прагматичними, сьогодні нікому вже не вдасться відгородитися стіною байдужості від загрозливої реальності – епідемій туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, інших небезпечних захворювань, бездомного дитинства чи немічної старості, – проблем, які, на жаль, можуть торкнутися кожного. Тож допомагаючи сьогодні тим, кого спіткала біда, убезпечимо себе від неї узавтра. Сказано ж у Святому Письмі: «Блаженний, хто дбає про вбогого! У день нещастя Господь порятує його».

Районні організація щорічно на початку року запрошують до членства в Товаристві усіх, кому не байдужий чужий біль, кожен, хто придбає марки Червоного Хреста, залучається до дійового милосердя. Ми вдячні усім працюючим в колективах дитячих садочків, шкіл, медичних установ, працівників соціальної сфери, культури, правоохоронних органів, зв*язку, держслужби, комунальних підприємств і деяким приватним підприємствам, сільських і селищної рад, які є постійними нашими членами, сплачуючи кожного року членський внесок. Адже єдиним джерелом фінансування заходів Червоного Хреста є членська марка та благодійний внесок приватних осіб і колективів.

До того ж, річний членський внесок Товариства Червоного Хреста України навряд чи помітно позначиться на вашому сімейному бюджеті – адже це усього 5, 10 гривень. Чи багато можна придбати сьогодні за такі гроші? Вибір надто обмежений. І лише багатократно помножена на кількість пожертв інших співвітчизників, ця незначна сума допоможе реалізувати дійсно вагому справу для знедолених чи малозабезпечених наших співгромадян, – справу, якої б за найкращих намірів ніхто з нас не досяг, діючи наодинці.

Тож ваша посильна участь у діяльності Червоного Хреста це найшляхетніша справа – милосердя до ближніх.