Про нас пишуть: Головні принципи першої медичної допомоги

Порятунок потерпілого у більшості випадків залежить від швидкості та правильності надання першої медичної допомоги. Кожна хвилина тут на вагу життя. Так само до летальних випадків може призвести і некомпетентно надана допомога. Медики невтомно зауважують, насправді мало хто знає, яким чином підтримувати основні життєві функції потерпілого до прибуття професійного медичного працівника. Це попри те, що медичні навички мають опанувати всі громадяни країни, в якій точаться військові дії.

Пані Марина вже більше року є волонтером організації «Червоний хрест». Вперше усвідомила своє покликання в період Революції гідності. З того часу не лише допомогла врятувати не одну людину, а й навчила багатьох українців поводженню в надзвичайних ситуаціях.

Волонтер каже, тільки незначна кількість людей знає як правильно надати першу допомогу на практиці.

Насправді українці дійсно не обізнані в медицині. Лише кілька із опитаних дали правильну відповідь на запитання: як допомогти людині, в якої стався епілептичний напад?

На своїх лекціях волонтери вчать, що в такій ситуацій достатньо правильно покласти хворого на бік і притримувати, щоб той не травмувався. Однак люди часто допускають помилки не лише в таких надзвичайних ситуаціях, а й в лікуванні побутових травм. Тому все це та багато іншого члени товариства «Червоного хреста» розглядають на своїх заняттях, до яких можуть приєднатися всі бажаючі.

ПравдаТУТ