ЗМІ про нас: Європейська практика з читання книг (відео)

Поки одні готуються до прийдешніх місцевих виборів, активна молодь Київщини запустила в дію сучасний європейських проект, повідомляє портал ПравдаТут. Називається він «Вулична Бібліотека» або ж Bookcrossing. В Європі подібні проекти вже перетворилися на громадянські рухи, наближені до флеш-мобів із обміну книгами. У рамках руху людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці. Це може бути парк або ж кафе, для того, щоб інший, випадковий перехожий, міг цю книгу знайти і прочитати. Після цього він також повторює дію попереднього утримувача книги.

Буккроссинг, який нещодавно був започаткований в Європі, вже дістався навіть невеличких міст України. Своєрідне хобі і, разом з тим, громадський рух буккроссерів нещодавно стартував на Київщині. Організаторами заходу стали волонтери місцевого осередку Червоного Хреста за підтримки своїх колег із Данії.

В Україні вже створено відповідний сайт на якому буккроссери реєструють свої книжки та віддають їх на прочитання іншим. Той, хто бере літературу також повинен зареєструватися на цьому сайті та не забувати відзначати номер книги, яку читає та передавати її іншим.

Разом із новою традицією волонтери також вирішили облаштувати в місцевому парку бібліотеку під відкритим небом. Як розповів запрошений дацький делегат, такі місця для відпочинку в Європі досить популярні. Тому і в Україні вирішили створити щось подібне, до того ж цей проект має популяризувати любов до читання та стати емоційною розрядкою для людей.