З волонтерами Червоного Хреста завжди цікаво!

Волонтери Центру волонтеріату Червоного Хреста, що працюють із дітками, які потребують нашої особливої уваги та підтримки, провели декілька творчих занять у реабілітаційних центрах «Шанс» та «Злагода». Діти вже впізнають волонтерів і першим ділом біжать обійматися. Так, між ними склалася чудова дружба. А головне, що діти бачать яскравий приклад волонтерування серед дорослих, тож, сподіваємося, коли вони підростуть, то також стануть такими ж творчими та чуйними волонтерами-червонохрестівцями.

Координує роботу цього напрямку Центру волонтеріату Ніка Котлинська:

Усім волонтерам дуже подобається – працювати з дітьми. Оскільки більшість із них – це студенти педагогічного коледжу, то такі заняття – це ще й чудова практика для них. До того ж, Червоний Хрест, як міжнародний гуманітарний рух, може підготувати для них потім позитивний відгук чи характеристику. Для тих, хто захоче продовжити навчання в Україні чи за кордоном, такий документ матиме значення, – каже Ніка.

Малювання пальчиками, ігрова програма, квести – чого тільки не влаштовували волонтери для дітей. Все це розвиває одночасно і волонтерів, і діток. Наразі матеріальну підтримку таким зустрічам надає проект Червоного Хреста «Молодь. Енергія. Дія». Роботи за цим напрямком більш ніж достатньо, тому запрошуємо до волонтерування всіх охочих!

Вікторія Бірюкова, IDBC