VI Національна молодіжна Асамблея добігла кінця

Кілька днів тому в Києві завершилася VI Національна молодіжна Асамблея Червоного Хреста, участь у якій взяли понад 60 волонтерів зі всієї України.

Про початок форуму ми розповідали у своєму першому репортажі, а сьогодні ознайомимо Вас з ключовими активностями другої половини Асамблеї.

Як і передбачалося, третій день з’їзду видався найнасиченішим інформацією та цікавими заходами. Почався він з інтерактивної вікторини про Міжнародне гуманітарне право, в якій кожен перевірив свої знання з даної теми. Після цієї частини її модератор Тетяна Пінська (МКЧХ) нагородила переможця та поділилася методикою проведення подібних сесій.

Далі молодь ознайомилася зі структурою та особливостями роботи Данського Червоного Хреста, про які розповів його делегат в Україні Мадс Остергаард.

img_6675

Наступним пунктом порядку денного були вибори Молодіжної комісії ТЧХУ. Зазначимо, що молодіжний рух центрального регіону очолила вихованка білоцерківського Червоного Хреста, а нині – лідер столичних волонтерів Анастасія Варченко, з чим її і вітаємо.

img_6593

Не менш важливою подією Асамблеї стала презентація проекту Молодіжної політики ТЧХУ, яку присутні мали змогу обговорити та висловити свої пропозиції для вдосконалення документу.

У підсумку плідного дня відбулася довгоочікувана та хвилююча церемонія нагородження кращих волонтерів року. Перегляд сюжетів про кожного з них ще раз нагадав, як багато спільного в кожного з нас.

Заключний день молодіжного з’їзду стартував з презентації оновленого сайту ТЧХУ керівником інформаційного відділу Національного комітету Владиславом Шелоковим. Фахівець розповів про переваги нового ресурсу, а також поділився з присутніми своїм баченням розвитку комунікації Товариства.

img_6691

Останнім робочим моментом форуму стало обговорення молодіжного ресурсного центру Червоного Хреста, створення якого планується розпочати вже цього року.

Традиційно, завершилася Асамблея церемонією закриття. Кожен учасник сказав кілька теплих слів про захід, проте справжні емоції, що панували протягом цих чотирьох днів – не передати словами…

img_6670