IV пригодницький велоквест Червоного Хреста: як це було

IV Пригодницький велосипедний квест Червоного Хреста відбувся 16 липня, і цей захід традиційно мав благодійну мету: усі реєстраційні внески учасників підуть на допомогу 12-річній Марії Давидюк, яка потребує операції із заміни суглобів. Таким чином вдалося зібрати 1115 гривень.

Щороку до такої розваги долучається все більше учасників. Цього разу на старт вийшло 11 команд: «Куля в лоб», «Лідер», «На лабутенах», «Догори Дригом», «Дрімтім», «Червоний Хрест», «Грибніки», «Команда – А», «Parsec», «Берсеркі» та «Сімечка». Це не можна назвати спортивними змаганнями як такими, тому абсолютно кожен бажаючий, незалежно від свого рівня фізичної підготовки, може долучитися. У цьому квесті головне – правильно побудувати свою стратегію переміщень, а для цього спочатку слід гарно розібратися із завданнями.

Кожного разу ми намагаємося обирати благодійну мету для цього квесту. Цей захід зазвичай збирає велику аудиторію, адже він є дійсно цікавим, люди отримують заряд позитиву та адреналіну. Це «чіпляє». Тому ми користуємося цим, щоб долучити людей ще й до благодійності. Традиційно участь у квестах є платною, але ми зібрані кошти направляємо на благодійну мету. До Білоцерківської організації Червоного Хреста багато людей пишуть заяви з проханням про надання фінансової допомоги, але ж ми не маємо ніякого фінансового ресурсу. Тому ми проводимо різноманітні благодійні заходи, залучаючи таким чином кошти, які потім направляються на допомогу таким людям. Завдяки цьому заходу ми зможемо допомогти 12-річній Марійці, яка потребує вартісної операції із заміни суглобів. Розуміємо, що в таких ситуаціях кожна гривня має значення. Ми зібрали 1115 гривень, тож дякуємо кожному учаснику, який долучився до такої мети, – каже організаторка велоквесту, волонтерка Червоного Хреста Вікторія Бірюкова.

Команди мали три години на виконання десяти завдань. Хто швидше і краще впорався з ними, той і переміг! Учасники мали збирати коди, з яких потім потрібно було скласти номер телефону, зателефонувати за ним і дізнатися своє останнє, творче завдання. Цього разу фінальним завданням було – показати казку «Колобок» у різноманітних жанрах: індійське кіно, фентезі, екшн, жахи, комедія, мелодрама… Спостерігати за таким театром було дуже весело 🙂 Також потрібно було багато виконувати фотозавдань та навіть зняти одне відео на 10 секунд про те, чому варто приїжджати до Білої Церкви туристам.

Таким чином, третє переможне місце посіла команда «Червоний Хрест» у складі Андія Пірієва та Руслана Кириленка. Друге місце зайняла команда «Дрімтім» у сладі Владислава Савустьяненка, Ярослава Чутковського та Олександра Диби. І перемогу в квесті здобула команад «Догори Дригом», яка вже третій рік поспіль бере участь у нашому велоквесті. Ось імена переможців: Павло Горобинський, Андрій Сінкевич, Антон Рєзніков та Вадим Кошель.

Супервелоквест! Драйв і швидкість – те, що треба у теплий вихідний день! – каже Ольга Кольцова з команди «Parsec».

Чудово, що ідея вже четвертий рік живе, активно збирає все більше учасників, і приємно бачити вже знайомі обличчя. Дякуємо всім за участь і небайдужість. 16 липня світ усміхнувся, бо ми посіяли в ньому ще більше позитиву та усмішок.

Олександра Вовченко, IDBC