Переміщені особи зі Сходу отримали допомогу від Червоного Хреста

Перед новорічними святами волонтери Червоного Хреста завітали до домівок вимушено переміщених людей з невеликими подарунками у вигляді медичних препаратів, сертифікатів на придбання продукції в білоцерківських супермаркетах та фірмових листівок з найтеплішими побажаннями до Нового Року та Різдва. Цю допомогу надало виробниче підприємство «НАВІН», яке теж було вимушено виїхати з міста Донецька.

«Подекуди допомогу Червоного Хреста важко недооцінити, особливо це стосується осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп. Цим людям дуже важко знайти підробіток, мінімальна пенсія становить лише 1350грн. А що робити, коли похід в аптеку забирає значну частину з цих грошей? На що жити? У таких моментах медикаментозна допомога просто необхідна. Дуже хочу подякувати м. Біла Церква, Червоному Хресту, які не полишили нас в важкій ситуації, ставились до нас тепло та привітно, за допомогу та підтримку», – коментує переселенка з Донецької області Мороз Тетяна Петрівна.

Сьогодні у місті Білій Церкві налічується близько 4 000 переселенців зі Сходу. Частина ВПО – це особи з інвалідністю та люди літнього віку, які здебільшого не здатні забезпечувати себе самостійно, знайти роботу й утримувати житло. Отже, проблема допомоги цим людям, та й загалом усім незахищеним верствам населення, залишається нагальною і на 2018-й рік. Тож закликаємо усіх небайдужих приєднуватись до організації Червоного Хреста та робити цей світ кращим.

Єлизавета Нормировська, прес-служба БМОТЧХУ