Про нас пишуть: Десант Червоного Хреста у Дівичках

7 червня на полігоні у Дівичках Київської області висадився незвичайний десант. Загони Червоного Хреста Київщини навчали бійців, які готуються приймати присягу, азам першої медичної допомоги, знанням, які допоможуть на полі бою врятувати і себе, і товариша.

До Дівичок приїхали загони із Білої Церкви, Борисполя, Вишгорода та Києва. Навчання були організовані Київською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за підтримки голови Київської обласної ради Володимира Шандри.

Завдання стояло надзвичайно складне: три десятки молодих людей, які ще самі вчаться і вдосконалюють набуті знання, мали навчати п’ять сотень військових. Бійцям потрібно було не просто розповісти, а донести і закріпити у пам’яті основний алгоритм дій, основні етапи надання допомоги, наголосити на помилках, які можуть мати незворотні наслідки. Звичайно, за один день запам’ятати все складно. Тому поряд із теорією, акцент робився на відпрацюванні практичних навичок.

Голова Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олег Гуленко, підсумовуючи зроблене, наголосив: «Роботу команд Червоного Хреста у Дівичках я оцінюю дуже високо. Усі відпрацювали прекрасно. І це не тільки моя оцінка, це оцінка тих людей, які вчилися. Практично усі заняття завершувалися словами подяки і оплесками.

Нині ми маємо дієву підтримку голови Київської облдержадміністрації та її голови Володимира Шандри і будемо активно продовжувати цю роботу. Не забуваємо і самі вдосконалювати навички, бо наша допомога може знадобитися у будь-який момент».

P. S. Уже через два дні після поїздки до Дівичок загони Червоного Хреста Києва і Київщини були приведені у готовність №1 у зв’язку із пожежею на нафтобазі у Васильківському районі. На місце події відправили тільки загін із Білої Церкви, який базується найближче.

Ірина Костенко, ВІСТІ