Молодіжний табір Товариства Червоного Хреста України – 2015

10 серпня свої двері для волонтерів усієї України відкрив Табір 2015 Товариства Червоного Хреста у селі Приморському, Кілійський район, Одеська область. Нагадаємо, що раніше волонтери Білоцерківської організації взяли участь у конкурсі «Найкращий волонтер року Червоно Хреста» та зайняли призові місця, а наша гордість – Сахнюк Ольга отримала гран-прі. На даний момент ми досі знаходимось у таборі. Графік досить насичений та напружений, але цікавий. Наші волонтери з самого ранку знаходяться на різноманітних лекціях слухають, читають та запам’ятовують.

День перший

Першими темами була робота МКЧХ та головні принципи Руху Червоного Хреста. Після цього волонтери розбились на три команди та розійшлись по своїм тренінгам:

  • проектному менеджменту, на якому всі присутні дізнались як правильно будувати та виконувати проекти;
  • волонтерському менеджменту, де було описано як агітувати людей приєднатися до волонтерського руху.
  • принципи роботи в команді завдяки якому наші волонтери дізнались, як інтерактивно, за допомогою гри можна зібрати та здружити певний колектив.

Вечір закінчився тренінгом по мінній безпеці.

День третій

Лекції від українських та міжнародних червонохрестовців по міжнародному гуманітарному праву, безпечному доступу та комунікаційній стратегії ОККУ.

Після тренінгів, на пляжі було проведено інтерактивну гру для узагальнення принципів ЧХ. Після був квест – всім довелось напружити не тільки м’язи, а й мізки.

День четвертий

Зранку волонтери відправились на пляж для практики по першій допомозі, були присутні працівники МНС і пляжні рятувальники села Приморського, вони донесли учасникам табору правила поведінки на воді та надання допомоги потопаючим. Також опрацювали серцево-легеневу реанімацію.

Кожна міська чи обласна організація представила свою діяльність. Ввечері волонтери-переможці розповіли про себе та про свою роботу в товаристві.

День п’ятий

Команда з Харкова влаштувала квест по першій допомозі. Білоцерківці добре відпрацювали усі завдання та зайняли 3 місце. Класна акторська гра потерпілих та умови приближені до справжніх, допомогли волонтерам закріпити теоретичні знання.

Весь залишок дня було присвячено засіданню кластерів та їх областей.

О 21.00 було проведено офіційна церемонія закриття.