Скоро до школи

В рамках проекту Товариства Червоного Хреста України за фінансової підтримки уряду Японії 31 серпня 2015 року в приміщені школи № 5 відбувся захід «Скоро до школи».

На заході діти з числа внутрішньо переміщених осіб, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України, отримали подарунки до нового навчального року. У діте цей навчальний рік розпочнеться в новому колективі, в новій школі та, навіть, в іншому місті. І тому їхнім батькам була цікава та корисна інформація від управління освіти про широкі можливісті освітньо-виховного процесу в Білій Церкві, про гуртки, школи мистецтв та спортивні секції які мають можливість відвідувати нові маленькі мешканці нашого міста.

В цілому проект Червоного Хреста «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та дітей в Україні» реалізується в Білій Церкві з початку літа цього року. Основною метою проекту є зменшення негативних наслідків процесу переміщення на жінок, дітей та родин в Україні. Це досягається завдяки фокусуванню на наданні якісної психосоціальної підтримки найбільш вразливим категоріям населення шляхом навчання персоналу і волонтерів; психологічній підтримці для жінок та дітей з числа внутрішньо переміщених осіб за допомогою консультацій, створення груп самодопомоги та соціальна робота з дітьми (арт-терапія, розповідь історій, екскурсії, ігри, театри, заняття тощо), що дозволяє їм впоратися з втратою та/або переміщення і будувати свої соціальні навички в іншому середовищі.