У Білій Церкві відкрито першу вуличну бібліотеку

11 жовтня у білоцерківському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбулося відкриття першої в місті вуличної бібліотеки. Ініціаторами її заснування стали волонтери місцевого осередку Червоного Хреста, а матеріальну підтримку для реалізації проекту надали червонохрестівці Данії.

З вітальним словом до присутніх звернулися авторка ідеї даної бібліотеки та координатор програми Товариства Червоного Хреста України «Розвиток емоційної стійкості молоді» в Київській області Вікторія Віхрова, делегат з координації проектів Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні Мадс Остергаард, молодіжний координатор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Марина Кожедуб та інші. Честь перерізати символічну стрічку випала директору парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка Сергію Істоміну та голові Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України Галині Кожедуб.

Захід зібрав десятки небайдужих містян, чимало з яких прийшли не з порожніми руками – вони дарували бібліотеці власні книги, таким чином «відпускаючи» їх до наступних читачів. Тепер у теплу пору року тут діятиме пункт буккросингу – це рух, учасники якого обмінюються книжками, залишаючи їх в обумовлених місцях.

Тож ласкаво просимо білоцерківців до нової бібліотеки. Читайте, діліться враженнями та обмінюйтесь книжками!