Новини з табору «Дружба»

У таборі “Дружба” на території нашої області продовжують відпочивати дітки вимушено переміщених зі Сходу країни та демобілізованих військовослужбовців.

Кожен день насичений іграми, творчими і спортивними змаганнями. Наш загін, який ми назвали “Дружні”, адміністрація табору відзначає як найбільш дружній і чемний. Діти, котрі пробули тиждень тому, стали однією згуртованою командою.

Днями волонтери нашої організації відвідали табір із цікавою місією. В цей день усі діти дізналися багато інформації про Міжнародний рух Червоного Хреста в ігровій формі квесту. Відпочиваючі поділились на 6 команд та пройшли станції: Історія створення Червоного Хреста, Міжнародне гуманітарне право, Принципи Червоного Хреста, перша допомога і навідь Женевські конвенції. Діти показали високі результати та відзначили, що були дійсно пізнавальні і захопливі завдання. І звичайно з’явились бажаючі бути волонтерами. Ініціаторами, організаторами і реалізаторами квесту були Вероніка Котлинська та Анастасія Варченко, допомагали молоді активісти організації та члени загону швидкого реагування.

А вчорашній день відзначився візитом батьків та чудовий концертом не тільки від відпочиваючих дітей, а й батьків. Закінчився концерт загальним флешмобом та веселими спільними рухалками. Батьки були розчулені побаченим і зі спокійним серцем поїхали додому, переконані, що їхні діти гарно відпочивають та щасливі.

Нагадаємо, даний відпочинок став можливим у рамках програми Червоного Хреста “Підтримка довгостроковою соціальної стабільності в Україні”.